Skip to content
Home » Bannilista päivittyy

Bannilista päivittyy

Teekkari ei ole vappuaamuna Pasilan sellissä yksin. Toukokuun alku tuo suvituulien mukana myös uuden banlist updaten. Seuraavat ovat omat tulikuumat maanantaiaamun ottoni aiheeseen

Lue virallinen päivitys täältä: http://highlandermagic.info/2023/05/01/may-1st-2023-ban-and-watch-list-changes/

White Plume Adventurer banned

Reaktioni: Hyväksyn!

Olen ollut nihkeä initiativea kohtaan. Mekaniikkaa ei ole suunniteltu kaksinpeliformaatteihin, joissa se on ylimitoitetun vahva. Tästä johtuen sitä on pelattu ja tullaan edelleen pelaamaan highlanderissakin todella paljon – kyllästymiseen asti. White Plume Adventurer on pelattavista initiative-ukoista raastavin kolmosen manacostilla. Mielestäni banni on hyvä, sillä se ei suoraan bannaa mekaniikkaa tai pakkoja jotka haluavat rakentaa juuri initiativen ympärille (esimerkiksi Saw In Halfilla tursutellen), mutta se vähentää siihen törmäämistä kaiken maailman goodstuff-läjissä. Seasoned Dungeoneeria, Caves of Chaos Adventureria, ja Undermountain Adventureria tullaan jatkossakin näkemään, mutta 4 on paljon hyväksyttävämpi määrä manaa formaatissamme kuin 3.

True-Name Nemesis unbanned

Reaktioni: Hyväksyn!

Tästähän voisi kirjoittaa ihan oman postauksensa. Mielipiteeni ei ole muuttunut edellisestä, ja se tuntuu olevan yhtä yleisen linjan kanssa. True-Name Nemesis on nihkeä kortti, ja siinä on samaa problematiikkaa kuin initiativessa. Aika on kuitenkin pitkälti ajanut kortin ohi. White Plume Adventurerin torppaaminen myös helpottaa sitä problematiikkaa, joka TNN:n trialiperusteluissa oli, eli miten se auttaisi initiativea vastaan taistelussa. Todellisuudessa TNN ja WPA löysivät toisensa juuri samoista pakoista, ja tämä vahvinvaihdos pitää tien tasaisena.

Gifts Ungiven unban watchlisted

Reaktioni: Hyväksyn!

Muistan, kuinka vuoden 2018 Continental Cupissa jaettiin kyselylappuja. Mitä muutoksia haluat bannilistalle? Gifts Ungivenin salliminen keräsi paljon kannatusta, ja löytyi minunkin vastauksestani. Kortti on todella vahva, mutta myös hauska. Onko se liian vahva? En uskoisi, etenkään nyt, kun storm on formaatissa melko vähän pelattu dekki. En myöskään usko, että Gifts rikkoisi Reanimatoria, Oathia, tai Landsia mitenkään formaattia järisyttävällä tavalla. Graveyard on jatkuvasti tärkeämpi resurssi, ja samalla vastaukset graveyardiin ovat jatkuvasti tärkeämpiä – ja isoilta osin vastaavat myös Giftsiin.

Minulle on kerrottu, että Giftsin bannissa on myös ajankäytöllinen aspekti, kuten monen suosikkimarttyyrissä Sensei’s Divining Topissa. En kuitenkaan usko sen olevan merkittävä argumentti, sillä Intuitionin tapaan tutoroitavat läjät ovat suhteellisen staattisia, eikä Doomsdaykaan ole koitunut turnauksissa merkittäväksi ongelmaksi.

Library of Alexandria unban watchlisted

Reaktioni: Hyväksyn!

Monen rakastama Library of Alexandria eli kikkis (nimi juontuu vanhasta lempinimestä “kikkakortti”) on maannut banniarkiston nurkkalaatikossa vuodet läpeensä. Pitkäaikaisten bannien yhtenä ongelmana on, että vaikka kortin teksti ei suuresti muutu, Magic-kortit eivät elä vakuumissa. Kikkiksestä on aikojen saatossa kirjoitettu teksti jos toinenkin, ja asiaan vihkiytyneet osanevat antaa kortista minua sivistyneemmän mielipiteen. Seitsemän käsikorttia on kuitenkin todella raju rajoitus. Monet kikkiksestä kiinnostuneet pakat myös pelaavat jo nyt melko montaa väritöntä sourcea, joten myös se rajoittaa vastaavien maakorttien pelattavuutta. Kikkistä vastaan puhuu kenties se, mistä en esimerkiksi kanadalaisten highlanderissa niin välitä, eli aloituskäden tärkeyden painottaminen. Tämä tapahtuu luonnostaan formaatin nopeutuessa, eikä kikkis ole lähelläkään esimerkiksi Mox Sapphiren & kumppanien ongelmallisuutta. Kikkis onkin ehdottomasti vahvimmillaan juuri pelin alkuvuoroilla, eli sen räjähtävyys tuo lisää painoarvoa aloituskädelle. Formaatissa kuitenkin on jo vastaavia kortteja – kuten Fastbond – ja kikkis myös tarjoaa voimakkaan työkalun hitaammille jynssäyspakoille pysyä ajankohtaisina. Kaikenkaikkiaan uskoisin Library of Alexandrian olevan hyvä, nostalginen lisä formaattiin.

Kikkiksen suurin häpeä lienee kuitenkin sen arvo. Kortin eniten pesukonesyklejä nähneet yksilöt lähtevät kirjoitushetkellä MCM:stä noin tuhannen euron hintaan. En kuitenkaan itse halua pitää hintaa perusteena bannauksille, koska Magic on nykyään kallis harrastus, ja esimerkiksi ABU-dualit ovat jo karanneet monen aloittelevan pelaajan tavoittamattomiin. Toivonkin, ettei council jätä kikkistä liian pienelle prioriteetille hintasyistä.

Muut muutokset & yhteenveto

Näiden lisäksi Oko, Thief of Crowns ja Birthing Pod otettiin pois ban watchlistilta. Olen tähänkin näennäiseen muutokseen tyytyväinen, sillä vahvat kortit kuuluvat formaattiin, eikä kumpikaan ole vääristänyt metaa millään tavoin. Olen hyvin banniliberaali, ja siksi minusta onkin kiva nähdä näin paljon liikehdintää unbanneihin ennemmin kuin banneihin. Bannilistan tarkoitus on minusta pitää initiativen kaltaiset selkeät virheet kurissa, ja muilta osin sallia voimakkaidenkin korttien pelaaminen. Tähän kuuluu myös vanhojen bannien revisiointi, koska kuten Birthing Podin kanssa huomattiin, eilisen kuningas on tämän päivän renki.

Kommentit

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.