Skip to content
Home » Videosisältöä

Videosisältöä

Tarkimmat ovat kenties huomanneet, että sivuston YouTube-kanavalle on pitkästä aikaa tullut uutta sisältöä. Tämä sisältö jakautuu karkeasti kahteen kategoriaan, joihin tämän kirjoituksen on tarkoitus toimia johdantona.

Show and Tell

Show and Tell

Kirjoitushetkellä julkaistut jaksot:
GW Enchantress – Bant Blink
Esper Tezzerator – UW Tempo

Ensimmäinen, kenties laajempaa yleisöä kiinnostava materiaali on ihan perinteistä matsitaltiointia.

Olen aiemmin aktiivisesti julkaissut kanavalla juuri pelivideoita. Sisällön lähde oli Turun haikkuliiga, jossa tavaksemme tuli napata videolle läjä pelejä aina paikalle päästessäni. Myöhemmin pelitilan aikataulujärjestely muuttui sen verran, että haikkuliigan kanssa samaan aikaan tilaa käytti figupelaajat, eli yksinkertaisesti tilaa kompaktille mutta silti erityistarpeiselle taltiointisetupille ei ollut. Myöhemmin muutin pois paikkakunnalta, joten tämäkin sisällöntuotanto olisi jäänyt Jonkun Muun™ hartioille.

Nyt uusissa maisemissa Vantaalla en tallenna paikallisen haikkuliigan pelejä – siitä huolehtii kaupan oma kontsailu – mutta jäin kaipaamaan tällaisen videotuotannon julkisaattoa. Mielestäni se toimii hyvänä PR:nä formaatille, ja Turun aikainen materiaali onkin onkinut pelaajan tai pari mukaan formaattiin. Tämän sijaan studio siirtyi omalle keittiönpöydälle. Idea on tehdä osapuilleen samaa kuin mitä esimerkiksi North 100 Showdown ja WizardFight (ex-bandingbros) ovat tehneet merten takana: tuoda nähtäville formaatin erilaisia pakkoja. Saksanmaalta on ajoittain tullut saman tapaista videota, ja tarkoitus olikin nyt tehdä matskua nimenomaan suomeksi. Omassa versiossamme päädyimme myös tekemään lyhyet pakkaesittelyt, koska tarkoitus on juurikin esitellä eri pakkoja. Ideana olisi julkaista uusi jakso joka perjantai kello 6 aamulla, ja tällä hetkellä purkissa onkin huhtikuuhun ylettävä backlog.

Erityiskiitos Terolle, joka tuli mukaan tähän projektiin. Pasianssiversio olisi tylsempi!

Careful Study

Careful Study

Kirjoitushetkellä julkaistu jakso:
Kuinka Pattern-Rector toimii?

Careful Studyn on tarkoitus toimia johdantona erilaisiin yksittäisiin strategioihin, kortteihin, tai interaktioihin. Videot ovat siis hiukan teoreettisempia ja sääntöteknisempiä. Kantava ajatus on tuoda uudemmille pelaajille tietolähde siitä, miten erilaiset yleiset ja kenties kiinnostavat pakat toimivat, ja vastaavasti miten niitä vastaan voi pelata.

Ensimmäinen video avaa Protean Hulkin ympärillä pyörivän kombon perusidean. Syvempää deck techiä tai sukellusta kaikkiin variaatioihin ei ollut tarkoitus tehdä, vaan yksinkertaisesti selittää miten kombo toimii. Vuosien saatossa olen nähnyt sekä estettävissä olevat komboilut kuin itse pilotin “mites tää menikään”-tilttailut, joten sarjaa ideoidessa juuri tämä kombo oli itselleni selkeä aloituspiste. Seuraavana putkessa on avata yhteen korttiin liittyvät nyanssit: kuinka castata Transmute Artifact?

Pattern-Rector oli siinäkin mielessä ajankohtainen, että pakka tulee olemaan seuraavassa julkaistavassa Show and Tell -jaksossa. Tällaisen videon tuottaminen siis myös keventää selitystaakkaa videoilta, joissa dekkikatsaus on tarkoitus pitää melko lyhyenä. Careful Studya tullaan julkaisemaan selvästi harvemmin, mutta se on itselleni hyppäys myös uudenlaisen sisällön pariin.

1 Comment on this post

Kommentit

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.