Skip to content
Home » Kuka muu muka?

Kuka muu muka?

Universes Beyond -konsepti tarjoaa meille heti Sormusten Herran vanavedessä. Vähän erilaisempi IP tarjoaa sarjan faneille paljon hassunhauskoja viittauksia, mutta highlander-pelaajille anti on huomattavasti laihempi. Kuten aina, tämä on täysin omien linssien läpi tehty nopea katsaus mahdollisesti pelikelpoisiin tai muuten vaan itseäni kiinnostaviin kortteihin.

Cyber Conversion

Aloitetaan puolivillaisella poistolla. Cyber Conversion ei totta puhuen ole hyvä kortti, mutta valinta juontaa juurensa muutaman vuoden takaiseen projektiini kasata monosininen kontrolli. Lista oli jo suurin piirtein sadassa kortissa, mutta kretupoiston puute nyky-Magicissa on huomattava. Aiempia ykköstierin sinisiä poistoja ovat olleet muun muassa Imprisoned in the Moon, ja In Too Deep, ja Bind the Monster – materiaali siis on ollut parhaimmillaankin kyseenalaista. Tämä siis menee suoraan muiden joukkoon. Tämä ei toki suoranaisesti poista ongelmacreaturea, mutta hyvin usein poistaa ongelman ja jättää pelkän creaturen. Paikka tällä listalla siis tulee puhtaasti kontekstissaan olevasta suht uniikista efektistä, en odota vastustajani koskaan castaavan tätä.

Flesh Duplicate

Toinen fringepakassa pelattava otus on Phantasmal Image eikun siis Flesh Duplicate. Pelaisin silti edelleen ennemmin Imagea, mutta joskus haluan kortista kaksi versiota, joten tässä uusi redundantti versio. Aika ajoin Aluren-pinossa törmäsin ongelmaan, että haluaisin tutoroida jo pöytään tai tuonpuoleiseen siirtyneen Phantasmal Imagen. Pakka pelaa (tai ainakin pelasi) myös Image not availablein kaltaisia kyseenalaisia kortteja, joiden slottiin tämä potentiaalisesti uppoaa – tämä maksaa yhden vähemmän (silloin kun relevanttia), ja kykenee kopioimaan myös vastustajan tavaraa.

Reverse the Polarity

Modaalicounterit ovat aina kiinnostavia kortteja. Edellinen versio tästä taisi olla Archmage’s Charm, joka on paitsi parempi kortti niin myös todella paljon vaikeammin castattava.

Reverse the Polarity tarjoaa counterin “päämoodinaan”, ja sen lisäksi pari muuta pientä, tilannekohtaista efektiä. Counterissa on pienenä bonuksena Stormin ja Cascaden tehokas poisto, mutta yleisempänä downsidena kyvyttömyys counteroida counteri, sillä Reverse counteroi myös oman alkuperäisen spellin. Se on myös olennaisesti vähemmän siisti kortti kuin Reverse Polarity.

Return the Past

Stormista puheenollen. Return the Past on omanlaisensa Underworld Breach. Edut ovat selkeät siinä missä downsidetkin: Return lähettää vahvan signaalin että ensi vuorolla mennään, mutta toisaalta myös vapauttaa omia resursseja stormivuorolta, kun enablerin pystyy laittamaan tiskiin etukenoon. Etu Past in Flamesiin on myös, että flashback koskee kaikkia instanteja ja sorceryjä, eli ei ainoastaan niitä, jotka castaushetkellä sattuvat olemaan gravella. Veikkaisin, että tämä on kokeilunarvoinen Seething Songia ja _____ Goblinia hyödyntävissä stormiversioissa, joissa Returnin castaminen alkuvuoroilla on paljon realistisempaa. Se tarvitseeko pakka tätä versiota versus Yawgmoth’s Will tai Beseech the Mirror + Gaea’s Will jää minua stormikkaampien pelaajien arvioitavaksi.

Dalek Drone

Dalek Drone tuo mieleeni hyvin alipelatun Necron Deathmarkin. Näistä vaihtoehdoista mieluummin pelaisin Deathmarkia, mutta Drone on huomattavasti aggrokkaampi vehje tuplaevaasiolla ja ETB-lifeswingillä. Viisi manaa on Dark Ritualin ulkopuolella paljon, mutta curve topperina keksin paljon huonompiakin kortteja.

Regenerations Restored

Regenerations Restored sisältää hauskan “extra turn”-flavor textin, mutta todellisuudessa se moodi jäänee johonkin satunnaiseen Vampire Hexmage -hassutteluun – olkootkin, että Hexmagea näkee oleellisesti enemmän Invasion of Ikorian myötä. Todellisuudessa kortti lienee puhdas valuevehje erilaisiin kontrolleihin. Joka vuoron scry 1 ja satunnainen lifegain ei ole lainkaan epärelevanttia vaan hyvinkin passiivista tuloa kontrollistrategialle. Pakat ovat myös todennäköisimpiä saamaan tuon extra turn -lisäbonuksen, joka luultavasti viimeistään lopettaa pelin.

Weeping Angel

Formaatin ja etenkin controlin kannalta hypetetyin kortti on kuitenkin Weeping Angel. Kortti tuntuu vakuumissa kolmen manan huonosti blokattavalta 2/2 beaterilta, joka ETB:llä käytännössä exilöi vastustajan hyökkäävän kretun. Graveyardille laittaminen tuntuu nykyään paljon pehmeämmältä poistolta kuin takaisin pakkaan tunkeminen.

Weeping Angel on luultavasti aina hyökätessään creature, paitsi jos vastustaja heittää jonkun Snapcaster Magen tai Hullbreacherin tiskiin etukenossa. Vastaavasti se ei aina pysty blokkaamaan, mutta niissäkin tapauksissa pakottaa vastustajan pelaamaan creatureita ekalla mainillaan, eli paljastamaan informaatiota etukäteen. Kortissa on paljon tekstiä, ja se voi vaikuttaa paitsi pelimekaanisesti niin myös tapaan miten vastustaja joutuu pelaamaan peliä.

Kuten mainittua, setti ei ole kovin hyvä highlanderivinkkelistä, ja se on ihan ok. Commanderiin suunnattuna setti on hyvin parasiittinen kaiken sortin The Tenth Doctor -aikacounterimyssytyksensä kanssa, jonka vuoksi myös suurin osa setin sisäisistä tärkeistä korteista eivät pärjää kontekstinsa ulkopuolella. Jos jotain pitäisi veikata, niin ainakin Weeping Angel ja Regenerations Restored tulevat näkemään jonkun verran peliä.

1 Comment on this post

  1. Ei näihin juuri lisättävää. Mulla Aluren/Food Chainiin menee näistä vain Flesh Duplicate.

Kommentit

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.